stop-rijaliti-programima-u-srbiji-min.jpg

Nakon užasne tragedije koja je pogodila Beograd, ali i cijelu Srbiju i regiju, na društvenim mrežama osvanuli su brojni pozivi i apeli da se zabrane rijaliti programi koji se prikazuju od 0 do 24.

Nećemo ekskluzivne fotografije s lica mjesta, hoćemo ukidanje rijaliti programa jedna je od poruka koja se dijeli Instagramom.

“Bravoooo za objavu! Nek djeci budu uzor književnici i glumci, a ne Mace, Cice, Miljana i ostali šljam ovog društva koji se toliko favorizuje! Da li uopšte postoji ministar kulture i prosvjete ! A i roditelji neka se pozabave gdje im idu i šta im gledaju i čitaju djeca! To njih ne zanima”, “Svaka vam čast na objavi”, “Svi za prijedlog, sad i odmah”, neki su od komentara.

Inače, u Srbiji se između ostalog emituju “Parovi” i “Zadruga”, a u tim rijaliti programima se pojavljuju osuđeni kriminalci, mafijaši, starlete, manekenke i pjevačice, kamatari. Gotovo svakodnevno se prikazuje nasilje, nemoral, psovanje, a učesnici su često u alkoholiziranom stanju ili pod uticajem nekih drugih opijata, prenosi Klix.

Brojni poznati su takođe uputili apel da se ukinu ovakve vrste šoua pod čiji uticaj nažalost najviše padaju djeca i mladi.