Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Kolegijum Narodne skupštine Repubilke Srpske odlučio je danas da će 33. posebna sjednica parlamenta započeti sljedeće sedmice, odmah po završetku 22. redovne, čiji nastavak je zakazan za utorak, 5. jula u 10.00 časova i na čijem Dnevnom redu se nalazi još devet tačaka, saopšteno je iz Odsjeka za odnose s javnošću NSRS.

Riječ je prijedlozima zakona i platama u javnim ustanovama u oblasti zdravstva, u javnim službama Republike i organima uprave, zaposlenih u obrazovanju, kulturi, MUP-u i pravosuđu. Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2022. godinu

Sjednicom Kolegijuma predsjedavao je potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić.

Nakon završetka telefonske sjednice skupštinskog Kolegijuma, Šulić je rekao je da je posebna sjednica zakazana na zahtjev Vlade Republike Srpske.

Šulić je istakao da su prijedlozi zakona proistekli iz dogovora srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika sa strukovnim sindikatima.

- Siguran sam da ćemo usvojiti povećanje plata koje će biti od 1. avgusta za svakog zaposlenog u javnom sektoru Republike Srpske bez obzira na platni razred u iznosu od 100 KM" - rekao istakao je Šulić.

Šulić je istakao da je Vlada predložila da se vodi objedinjena rasprava od prve do osme tačke dnevnog reda, a da će se poslanici pojedinačno izjašnjavati o svakoj tački.