Trebinjska policija sa Upravom kriminalističke policije i pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Trebinja identifikovala je pet osoba u predmetu “Papović”, protiv kojih je podnesen izvještaj o krivičnom djelu “prevara u službi”.

policija-111.jpg

Kako je saopšteno iz PU Trebinje, Ž.T., M.U., S.B., M.K. i V.N. se terete da su od marta 2013. do marta 2018. godine nabavljali falsifikovane račune za noćenje u hotelima u BiH, Crnoj Gori i Srbiji, koje su u preduzećima prikazivali kao prave.

Osumnjičeni su te račune podnosili na blagajne firmi i tako ih oštetili za preko 70 hiljada KM.

U policiji nisu željeli otkrivati više detalja, a Srpskainfo saznaje da su osumnjičeni vozači, sindikalni aktivisti i službenici firmi elektroenegetskog sektora.

Slučaj “Papović”, falsifikovani računi koji je izdavao bivši trebinjski profesor Vukašin Papović u javnost je dospio početkom 2018. godine, nakon što je profesor Papović uputio prijetnje bivšem direktoru RiTE Gacko Bošku Kozomari.

Kako je tada saopšteno iz PU Trebinje, pisma prijetećeg sadržaja slao je i Nenadu Stevandiću, Radovanu Viškoviću i Staši Košarcu.

Do juna ove godine Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske u saradnji sa PU Trebinje podnijela je Okružnom tužilaštvu 19 izvještaja protiv 19 osumnjičenih.

Načelnik PU Trebinje Siniša Laketa ranije je rekao da će pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Trebinju biti nastavljen rad na ovom slučaju, te da je 19 osoba osumnjičeno je pribavilo preko 776 hiljada KM imovinske koristi tako što su falsifikovali isprave i vršili prevare u službi na štetu “Elektroprivrede Srpske”, drugih preduzeća i opština.