Komandant štaba za vanredne situacije Grada Trebinja Mirko Ćurić kazao je da je operativa kojom raspolaže Grad Trebinje već angažovana na terenu na raščišćavanju i sanacijama štete koje je protekle noći izazvali olujnu udari vjetra.




Ćurić je pozvao sve sugrađane koji nisu u mogućnosti da poprave štetu na svojim objektima – da se jave na besplatan broj 121.


„A oni koji su u mogućnosti, pozivam da to urade u vlastitoj režiji jer je zaista veliki broj zahtjeva“, kazao je Ćurić.




On je dodao da je već zaprimljen veliki broj prijava građana kojima je na kućama oštećen crijep.


„Informacije sa terena kojima raspolažemo kazuju da su od udara vjetra oštećeni objekti srednjoškolskog centra, zatvoreni bazen u izgradnji, srušena su stabla na oko dvadeset lokacija na području grada,čak imamo evidentiran i jedan požar“, istakao je Ćurić.

Požar u mjestu Bobovišta u Federaciji BiH širi se velikom brzinom ka području Trebinja usljed jakog vjetra, ali za sada ne prijeti kućama.




Kako za Radio Trebinje kaže Tripo Ćuk, starješina Vatrogasne jedinice Trebinje, požar se širi na nepristupačnom području što trebinjskim vatrogacima onemogućava njegovo gašenje. U mjestu Bobovišta požar je izbio juče oko 16:00 časova.


Izvor: Grad Trebinje