179883.jpg (106 KB)

Savjet ministara danas će razmotriti Nacrt memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnog projekta "Izgradnja aerodroma Trebinje" između Savjeta ministara i Vlade Srbije.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, na dnevnom redu je i Utvrđivanje glasanja u vezi sa rezolucijama Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/, saopšteno je na veb-stranici Savjeta ministara.

Na dnevnom redu naći će se i nacrti osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko /BiH/ - Gunja /Hrvatska/ i Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o rekonstrukciji mosta Novi Grad /BiH/ - Dvor /Hrvatska/.

Savjet ministara trebalo bi da razmotri i prijedloge odluke o visini osnovice za obračun plate zaposlenim u institucijama BiH za 2022. godinu i o izmjeni Odluke o sprovođenju Zakona o carinskoj politici u BiH.