BIJELjINA - U Bijeljini je objavljena ekshumacija tijela dječaka A.K. (10) koji je preminuo prije dva mjeseca pod nerazjašnjenim okolnostima, potvrđeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina.

Desetogodišnji dječak iz Bijeljine preminuo je 28. avgusta.

Zbog nerazjašnjene smrti dječaka, koji se liječio u bijeljinskoj bolnici, pokrenut je disciplinski postupak i do daljeg zabranjen rad za dva ljekara.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je 14. septembra u skladu sa svojom nadležnosti, kao i pravima i dužnostima tužioca, a po nalogu Glavnog okružnog tužioca, formiralo predmet u vezi sa smrću desetogodišnjeg dječaka A.K.  a koji prethodno je liječen u JZU Bolnici „Sveti Vračevi" Bijeljina.

– Tužilaštvo je po otvaranju predmeta preduzelo sve mjere i radnje radi rasvjetljavanja ovog događaja. Dana 28. oktobra je po prethodno pribavljenoj Naredbi za ekshumaciju od Okružnog suda u Bijeljini od 27. oktobra izvršena ekshumacija tijela A.K., u prisustvu obducenta, predstavnika policije i predmetnog tužioca – rekli su u OJT Bijeljina.

Rekli su da su poštujući porodicu preminulog saopštenje objavili nakon izvršene obdukcije.

– Ovo Tužilaštvo je do sada postupalo u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama Republike Srpske i Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, kao što će to i u buduće činiti i davati odgovore kako u ovom, tako i u svim drugim predmetima –  rekli su u Tužilaštvu, prenosi Srpskainfo.