Auto-put E-80 kod mesta Crvena Reka (Foto: https://rs.sputniknews.com) -
Snijeg i dalje pada širom Srbije, najviše ga ima na planinama, na Kopaoniku preko 70 centimetara, na Staroj planini 40 a na Zlatiboru 30.

Na Pešterskoj visoravni snijega ima preko pola metra, a u Tutinu pada ledena kiša zbog čega su mnoga seoska domaćinstva ostala bez struje.

Na snazi je narandžasti meteoalarm.

Oko 70.000 potrošača imalo problema sa snabdijevanjem strujom

Putni pravci prvog i drugog prioriteta su prohodni osim na dionici auto-put E-80 kod mjesta Crvena Reka u smjeru ka Pirotu, rekla je Angelina Redžić iz Nacionalnog centra za obavještavanje.

Prema njenim riječima, oko 70.000 potrošača je imalo ili ima problema sa snabdijevanjem električnom energijom.

U Doljevcu proglašena vanredna situacija, evakuisano 16 ljudi

U opštini Doljevac proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja rijeke.

Iz sela Šainovac evakuisano je 16 mještana koji su smješteni u Doljevcu.

Usporen saobraćaj na "Milošu Velikom"
Snijeg je usporio saobraćaj na autoputu "Miloš Veliki" na dionici Preljina-Obrenovac i na Divčibarama, gdje je visina snnjžnog pokrivača 30 centimetara.

Zbog snijega i klizišta, auto-put E-80 kod mjesta Crvena Reka u smjeru ka Pirotu je jedini neprohodni pravac prvog prioriteta, saopštavaju Putevi Srbije.

Na pojedinim planinskim dionicama zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ,a vozačima se preporučuje oprez i obavezna zimska oprema.

U Beogradu se dva dana neprekidno čisti

Kada je riječ o Beogradu, snijega ima između 10 i 15 centimetara, a na širem području grada i više.

Prema riječima rukovodioca Zimske službe JKP "Beograd put" Željka Maravića na rašćišćavanju se radi već drugu noć neprekidno i do sada nije bilo većih problema.

- Prvo smo uklanjali snijeg mašinama, a zatim smo posipali puteve. Snijeg je težak pa smo uz asistenciju komunalnih službi otklonili grane koje pod težinom snijega padaju. Kada se završi prvi prioritet, a to je 80 odsto, onda se pristupa i sporednim ulicama. Ne smijemo da dozvolimo da ulice pod usponom budu klizave - rekao je Maravić za RTS.

Na širem području Beograda snježni pokrivač je i duplo veći od centralnih ulica, a na raščišćavanju su angažovana 93 tima.

Niš bez snijega

Iako pada susnežica, snježnog pokrivača na ulicama Niša i okoline nema.

Putevi su vlažni i moguće je stvaranje leda pri tlu pa je oprez u vožnji neophodan, javlja dopisnica RTS-a.