Najdugovječnija koalicija u Srpskoj, SNSD- DNS-SP, nastavlja da funkcioniše, poručili su lideri SNSD-a i DNS-a, Milorad Dodik i Marko Pavić. Priznali su, problema ima, ali na nižim nivoima. Novi sastanak je naredne sedmice.Koalicija DNS i SNSD-a na nivou Srpske i BiH nije sporna, poručili su lideri dvije partije, nakon sastanka, čiji cilj je bio rješavanje problema, koji su opterećivali međusobne odnose. Danas je postignut važan korak u njihovom rješavanju.snsd-dns-sastanak.jpg

Predsjednik DNS-a Marko Pavić naglasio je da su SNSD i DNS na sastanku u Banjaluci zauzeli stav da treba jačati i produbljivati odnose dvije stranke.

On je istakao da je sastanak rukovodstava DNS-a i SNSD-a protekao u duhu tolerancije i razumijevanja, te da je razgovor bio konstruktivan s ciljem da se demistifikuju i razriješe mnogi uslovno rečeno problemi koji su opterećivali odnos dvije stranke.

Dodik je istakao da će ubuduće, iz obje stranke pravovremeno reagovati na sve ono što može da ugrozi njihove odnose.

- Imajući u vidu činjenicu da postoje određeni problemi na nižim nivoima, a odnose se na određena imenovanja, dogovorili smo da sve bude zaustavljeno i Vlada Srpske više ništa neće raditi dok se ne dogovorimo. U globalnom dogovoru gdje 17 funkcija pripada DNS-u je već riješeno - naveo je Dodik.

On je nakon sastanka sa liderom DNS-a Markom Pavićem izjavio da je cilj o svemu postići dogovor koji će biti održiv.

- Imali smo danas kvalitetan i otvoren razgovor - poručio je Dodik.

Naveo je da mora razočarati sve koji su očekivali da će na nekin način biti urušena pozicija Republike Srpske.

Dodik je naglasio da su SNSD, DNS i SP bili u centru političkih snaga koje su u posljednjih 20 godina sprovodile sve politike jačanja Republike Srpske.I jedan i drugi poručili su da je atmosfera na sastanku bila konstruktivna, i da je rečeno mnogo toga što će unaprijediti koaliciju.

Sastanku, koji je je održan u prostorijama Glavnog odbora DNS-a, u ime SNSD-a prisustvovali su predsjednik stranke Milorad Dodik, potpredsjednici Radovan Višković, Željka Cvijanović, Igor Radojičić i Nebojša Radmanović, te generalni sekretar stranke Luka Petrović.

U delegaciji DNS-a bili su predsjednik stranke Marko Pavić, potpredsjednici Darko Banjac, Ognjen Tadić i Nenad Nešić, te zamjenik predsjednika DNS-a Dragutin Rodić.