„Za SNSD je 365 dana kampanja, ne želimo da pričamo prazne priče, mi se svakog dana radom dokazujemo, u želji da Trebinje bude otvoren i prosperitetan grad, u koji će ljudi sa radošću dolaziti“, rekao je danas Mirko Ćurić, kandidat SNSD na početku zvanične kampanje za gradonačelnika Trebinja na prijevremenim izborima, koji će biti održani 17. februara ove godine.

U obraćanju novinarima u prostorijama stranke, kojem su prisustvovali i predstavnici osam političkih partija koji ga podržavaju: DNS, SP, Ujedinjena Srpska, Pokret za Trebinje, NDP, Srpska radikalna stranka, Partija ujedinjenih penzionera i Demokratski savez, Ćurić je istakao da je srećan i ponosan na broj političkih subjekata koji su mu, kao kandidatu SNSD-a, dali podršku.

„Prije tri godine naša koalicija je bila u manjem broju, sada znamo da je ono što smo radili u prehodnom periodu dobro i da je pozitivno ocijenjeno, i naše dalje djelovanje će biti usmjereno na podizanje standarda građana, jer smo na vratima Evropske unije“, rekao je Ćurić.


Podsjeća da je u brojne projekte na području našeg grada, Grad Trebinje, uz podršku Vlade RS i Srbije, te energetskog sektora, uložio na desetine miliona maraka.

„Vlada RS i energetski sektor su 20 miliona KM uložili u razvoj Trebinja. Sa Zavodom za zapošljavanje RS u prethodnom periodu izdvojili smo tri miliona 163 hiljade KM za zapošljavanje, najviše – za projekte samozapošljavanja i pripravnike, a zaposleno je 505 ljudi. Realizovani su brojni projekti na polju vodosnabdijevanja i navodnjavanja, gradi se zatvoreni bazen, uređuje se Ćatovića krak, obnovljena je fasada na zgradi Srednjoškolskog centra, uređen gradski park, nastavljen projekat izgradnje sistema video-nadzora. Ovih dana očekujemo početak radova na hendeku oko Starog grada, te izgradnji duhovnog centra Mrkonjići, za šta je Vlada Srbije donirala dva miliona, odnosno 400 hiljada evra“, rekao je Ćurić.

Hercegovina je, dodaje, od Vlade Srbije dobila 10 miliona evra za izgradnju dionice puta Tjentište-Foča-Šćepan Polje, a radovi se očekuju u narednom periodu.

Navodi da se samo dobrim radom, uz slogu i sinergiju, mogu ostvariti projekti značajni za Trebinje.
„Građani su rekli da hoće mir i slogu, što su dobili od prije dvije godine naovamo, nećemo da pričamo prazne priče, mi smo se radom dokazali i samo nastavljamo ono što smo započeli“, istakao je Ćurić.