brboric-sofija.jpg

Učenica trećeg razreda Muzičke škole Trebinje Sofija Brborić (10) osvojila je prvu nagradu na internacionalnom onlajn muzičkom festivalu „Paints of the Spanish sun“ u Barseloni, u kategoriji klavir.

Naša talentovana sugrađanka izvela je Betovenovu „Sonatinu u f-duru“, u klasi prof. Sonje Marković.

„Nagradu nisam očekivala, puno sam se iznenadila. Mislila sam da sam bila dobra, ali nisam očekivala da ću biti baš prva. Spremala sam se dugo, pomogla mi je Sonja Marković, moja učiteljica iz Muzičke škole“, priča mlada pijanistkinja.

Sofija, koja pohađa peti razred Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, višestruko je nagrađivana na brojnim takmičenjima u BiH i Srbiji za pijanističko umijeće, ali i izuzetne vokalne sposobnosti, a ovo je njeno prvo učešće na takmičenju van granica bivše Jugoslavije.

Vijest o prvoj nagradi, ističe, obradovala je njene ukućane, nastavnike u Muzičkoj školi i drugare.

I dalje vrijedno vježba i priprema se za nova takmičenja, a u međuvremenu iščekuje rezultate svog nastupa na međunarodnom onlajn takmičenju u Makedoniji.

„Vježbam svakodnevno sat, dva. Nije mi teško jer volim muziku i klavir. Kad odsviram i naučim - odem vani, da se igram“, kaže Sofija, pred kojom je, sudeći po dosadašnjim nagradama, svijetla muzička budućnost.