Pripadnici specijalističkog tima za traganje i spasavanje iz ruševina Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske stigli su na banjalučki aerodrom odakle će otputovati u Tursku, gdje će učestvovati u akcijama spasavanja nakon razornog zemljotresa.
Civilna zaštita Republike Srpske - Foto: RTRS
 

Prije polijetanja za Ankaru, pripadici tima su rekli za RTRS da nemaju straha i da su spremni da pomognu svim ugroženim građanima u Turskoj.

o: RTRSCivilna zaštita Republike Srpske (Foto: RTRS)
Civilna zaštita Republike Srpske (Foto: RTRS)

Istakli su da su bili u Petrinji kada je to područje pogođeno zemljotresom.

Direktor Aerdroma Banjaluka Milan Račić rekao je za RTRS da nije bilo problema oko organizovanja vanrednog leta.

- Jer to je naš posao. Osim redovnih letova, tu smo da odgovorimo na sve izazove, kao sto je organizacija vanrednog leta za 22 putnika do Turske - naveo je Račić.

Specijalistički tim Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske putovaće na relaciji Banjaluka-Ankara. Očekivan polazak sa aerodroma u Banjaluci je u 13.30 časova.

Očekivan dolazak u Ankaru je u 17.35 časova, saopšteno je ranije iz Republičke uprave civilne zaštite.

- Angažovani su pripadnici Uprave iz Trebinja, Banjaluke, Trnova, Bijeljine, Doboja, Istočnog Sarajeva i svih ostalih dijelova Srpske. Tri člana tima nisu zaposleni u Upravi, ali su prošli obuku. I svi su iz Lukavice krenuli za Banjaluku - naveo je za RTRS direktor Republičke civilne zaštite Milan Novitović.