Iz ERS-a je stiglo obavještenje u kojem je navedeno da su navodi izneseni u tekstu 'Lukina fotelja kosta 12.387 KM, kao dvije moje tojote, za opremanje Kabineta baca 950.000.. 'objavljenom na portalu www.nebojsavukanovic.com netačni. Prije par dana lider Liste za pravdu i red je pokazao da je loš arhitekta, a sada da je i loš matematičar. Saopštenje iz ERS-a je stiglo na našu adresu i mi ga prenosimo u cjelosti:

Poštovani,


U potpunosti su netačni navodi izneseni u tekstu „Lukina fotelja košta 12.387 KM, kao dvije moje „tojote“, za opremanje Kabineta baca 950.000..“ objavljenom na portalu www.nebojsavukanovic.com koji uređujete i zahtjevamo hitan demantij istog . U suprotnom ćemo protiv vas podnijeti krivičnu prijavu.

Naime, MH „Elektroprivreda Republike Srpske“, Matično preuzeće a.d. Trebinje u proceduri je izgradnje dvije poslovne zgrade, u Trebinju i Laktašima, s tim što će poslovni objekat u Laktašima radne površine 1.226 m2 biti prvi opremljen i stavljen u funkciju.

Zlonamjerno ste i populistički objavili lažne informacije da jedna stolica košta nezamislivih 12.387 KM i da se za opremanje Kabineta generalnog direktora izdvaja 950.000 maraka.

Tačnno je da je MH „ERS“ sproveo sve zakonom propisane procedure i raspisao međunarodni otvoreni postupak javne nabavke (najtransparentniji postpak JN) vrijedne 950.000 KM, A ZA OPREMANjE KOMPLETNE POSLOVNE ZGRADE U LAKTAŠIMA KORISNE RADNE POVRŠINE 1.226 m2.

Dakle, gospodine Vukanoviću, za 950.000 KM biće opremljeno više od 50 kancelarija za naše zaposlene, multifunkcionalna sala za sastanke, dvije arhivske i ostale pomoćne prostorije.
Jasno i nedvosmisleno se može izračunati da jedna stolica nikako ne može da košta 12.387 KM. A, i da ne znate računati, gospodine Vukanoviću znate da je MH „ERS“ prije objavljivanja svake javne nabavke na Portalu javnih nabavki BiH dužan da po Zakonu o javnim nabavkama BiH (član 14 a) sprovede prethodnu provjeru tržišta i utvrdi približnu vrijednost nabavke što je MH „ERS“ i učinila.

Prema sprovedenoj prethodnoj provjeri tržišta, službena zabilješka broj INT – 1329/24 od 01.04.2024. godine, predmetna stavka ( kancelarijska fotelja koju pominjete ) ne iznosi ni nekoliko procenata od vrijednosti koju ste naveli u svom zlonamjernom tekstu punom laži.
Vaše neznanje, namjerno iznošenje neistina i zloba kojom sakrivate brojne neuspjehe govore nam, da ste ne samo loš matematičar, novinar, arhitekta, nego i katastrofalno loš i neuspješan političar.
Još jednom, zahtjevamo da objavljene neistine u cjelosti demantujete i demantij postavite na isto mjesto kao i sramni i lažni tekst koji ste potpisali.