ERS-640x416.jpg
MH ’Elektroprivreda RS’, Matično preduzeće a.d. Trebinje pomogla je i omogućila rad brojnih društava i organizacija, pa između ostalih i sportskih kolektiva. Međutim, pojavile su se optužbe da novac nije otišao u ruke udruženja, nego u neke druge shvrhe.

Kao što je portal Trebinje Danas ranije pisao, Vukanović ponovo ,,crta mete’’, prihod od nekoliko procenata pretvorio u milione ,,Elektroprivreda Republike Srpske" kao i Agencija za marketing i organizaciju događaja "Iksploud medija". d.o.o. Trebinje, demantovali su ovakve navode, te su objasnili da su sklopili ugovor o medijskom predstavljanju, dok vrijednost ugovora je 790.000 KM bez PDV-a. Kako su naveli ovaj iznos raspoređen je na preko 100 sportskih kolektiva, humanitarnih organizacija i kulturnih ustanova širom Republike Srpske, dok se zarada agencije "Iksploud medija" kreće od jedan do tri odsto vrijednosti ugovora.

Ovom prilikom "Iksploud medija"dostavila nam je spisak udruženja i sportskih kolektiva kojima su data sredstva, te smo kontaktirali neka od njih.

Ispred JK’Leotar’ i AK ’Leotar’ istakli da optužbe nisu istinite, te da je Elektrorpivreda pomagala i pomaže njihovim kolektivima.

,,Dugi niz godina dobijamo pomoć od Elektroprivrede, bez koje ni bi mogli da ispoštujemo naš program, kako regionalnih tako i međunarodnih takmičenja. Ovakva podrška nam zaista znači i nadamo se da ćemo nastaviti dobru saradnju’’ istakao je Nikola Boljanović, trener AK ,, Leotar’’.

,,Podršku koju nam pruža Elektroprivreda, dosta znači našem klubu. Malo je preduzeća i kompanija, koje imaju takvu društvenu odgovornost, da prepoznaju rad sportskih klubova i da pomažu finansijski sport. Kao i u svakom sportu da bi se putovalo i pravili rezultati neophodna je i finansijska podrška’’ naglasio je Mitar Mrdić, trener džudo kluba ,,Leotar’’.

Rukometni klub ,,Leotar’’ je još jedan od sportskih kolektiva, koji je dobio pomoć od Elektroprivrede RS, te kako kažu, brojna takmičenja, putovanja na kojima ostvaruju odlične rezultate, ne bi bila moguća bez finansijske podrške ERS-a.

,,Mnogo je značajnih takmičenja u našoj organizaciji odigrano u Trebinju, koja ne bi bilo moguće organizovati bez velike i nesebične pomoći MH „Elektroprivrede Republike Srpske“ MP a.d. Trebinje, koja je odobrila sredstva koja su izuzetno značajna za nastavak rada našeg Kluba. Visina sponzorstva „Elektroprivrede Republike Srpske“ je mnogo veća nego u prethodnim godinama i u mnogome smo zahvalni što uspjehe i „rast“ našeg Kluba podržavaju sa većim izdvajanjima sredstava’’ poručili su iz rukometnog kluba ,,Leotar’’.

Ovo je još jedan dokaz da ,,Elektroprivreda Republike Srpske’’ je društveno odgovorna firma, koja prepoznaje kvalitetan rad, te finansijski pomaže istim, u cilju postizanja što boljih uspjeha.