U Beogradu su počeli 13. Sportski susreti ratnih vojnih invalida Trebinja i Beograda u okviru kojih su danas održana takmičenja u dvije discipline – sportskom ribolovu i sportskom streljaštvu vazdušnom puškom.


Ovogodišnje sportske susrete, koji će trajati do nedjelje, 2. juna, organizuju Sportsko udruženje osoba sa invaliditetom „Novi Beograd“ i Sportsko udruženje ratnih vojnih invalida „Leotar“ iz Trebinja, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

U sportskom ribolovu na Savi takmičilo se 13 učesnika – od kojih trojica iz Trebinja i jedan iz Bijeljine, dok se u streljaštvu, koje je održano u Domu ratnih vojnih invalida, takmičilo 12 članova, takođe iz oba udruženja.

Predsjednik udruženja „Leotar“ Nedeljko Mićanović navodi da je riječ o već tradicionalnim susretima i prekograničnoj saradnji dva grada, ali i lijepom druženju.

„Ovo je lijepo druženje, a osim sportskih susreta evociramo i uspomene na naše bivše, ratne dane“, navodi Mićanović.

Učesnici sportskih susreta ratnih vojnih invalida Trebinja i Beograda sutra će biti nastavljeni plovidbom brodom po Dunavu i zajedničkim druženjem uz ručak.

RT