Spriječeno krijumčarenje migranata na području Gacka i Srpca

205301.jpg (208 KB)

Pripadnici Granične policije u Gradišci uhapsili su trojicu državljana BiH jer su u tri automobila kojima su upravljali pokušali da prokrijumčare 14 stranih državljana u graničnom pojasu na području opštine Srbac.

Riječ je o osam državljana Bangladeša, pet Nepala i jednom licu Pakistana.

O pokušaju krijumčarenja, koji je otkriven juče, obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Trebinje uhapsili su Austrijanca i Iračanina koji su otkriveni u pokušaju krijumčarenja dvojice stranih državljana, i to Libije i Libana.

Krijumčarenje je otkriveno juče prilikom nadzora granice u graničnom pojasu na području Gacka i kontrolom automobila "be-em-ve" nacionalnih oznaka Austrije, saopšteno je iz Granične policije.

O svemu su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje lica predati Tužilaštvu BiH, dok su vozilo i drugi dokazni materijal privremeno oduzeti.

Svi strani državljani su, uz prijedlog za protjerivanje sa teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×