dara-dara.jpg

Danas je crnogorska policija uhapsila Daru Radonjić, poznatiju kao Dara sa Smokovca, osobu koja predstavlja jedan od simbola višedecenijskog otpora diktatorskom režimu Mila Đukanovića.

Dara je uhapšena prilikom proslave Bogojavljenja i plivanja za časni krst na podgoričkim Skalinama zbog, kako su javile Vijesti, isticanja zastave Srbije.

Danas je na saslušan u podgoričkom CB i sveštenik Danilo Trpčevski.
Tim povodom, veliki broj ljudi je oštro osudio ovaj čin.

Među njima je i jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

„Neka ste priveli Daru sa Smokovca zbog proslave Bogojavljenja. Damjanoviću, mogu li joj ponijeti preobuku kao onaj Asanović što je Branu? Zatvor za Daru, sloboda za Brana. Nek je vječna! Sram vas bilo!“, napisao je Knežević na svom Tviter nalogu.Podrška za Daru stigla je i od aktivistkinje Bojane Jokić.

„Pa vi se očigledno sprdate sa nama ako je tačno da ste priveli Daru sa Smokovca – strašnog kriminalca ste priveli. Privedite i moju đecu, igraju lopte oko zgrade. Vrlo opasno izgledaju – Maša (8 godina) pogotovo“, napisala je ona.
Reagovao je i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

„Hapšenje Dare Radonjić i vjernika SPC je udar na slobodne građane Crne Gore. Ne brukajte se i ne sramotite slobodu koja je 30. avgusta osvojena u Crnoj Gori. Oslobodite ih odmah!“, poručio je Mandić.