Srbi sa sjevera KiM: Protesti do ispunjenja zahtjeva
U Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, ispred zgrada lokalne samouprave, Srbi već osmi dan protestuju, tražeći da pripadnici policije napuste opštinske zgrade u koje su nasilno ušli, uvodeći albanske gradonačelnike.

U sve tri opštine pripadnike policije i zgrade opština, obezbjeđuju pripadnici KFOR-a, a između njih i građana je bodljikava žica.

U Zvečanu su vojnici međunarodne mirovne misije i dalje raspoređeni i na pet raskrsnica i u samom gradu, što je bio jedan od zahtjeva Srpske liste i okupljenih Srba, kako bi se izbjeglo da takozvana Kosovska policija prolazi u blizini okupljenih građana i eventulano izazivanje incidenata, prenosi Tanjug.

Srbi sa sjevera Kosova i Metohije traže da se policija povuče iz opštinskih zgrada u kojima se trenutno nalazi, da albanski gradonačelnici ne ulaze u te objekte, kao i da se na slobodu puste Radoš Petrović i Dušan Branković, koji su uhapšeni zbog napada na vojnike KFOR-a, iako su snimci pokazali da su uhapšeni prije početka sukoba.

Pripadnici specijalne policije takozvanog Kosova su i dalje raspoređeni na nekoliko mjesta duž magistralnog puta od Kosovske Mitrovice do administrativnog prelaza Jarnije.

Njihovo povlačenje sa sjevera Kosova i Metohije, jedan je od uslova povratka Srba u prištinske institucije