Trojka 3.jpg (866 KB)

Na Stadionu malih sportova „Aleksandar Maleša“ večeras je održan humanitarni koncert „Folklor iz bloka“, u organizaciji fondacije „Srbi za Srbe“ i GKUD „Alat Svislajon“ iz Trebinja.

Predsjednik GKUD „Alat Svislajon“ Nedjeljko Lambeta kaže da se večeras predstavilo oko 380 članova, od onih najmlađih do najstarijih.

„Prije svega bih zahvalio fondaciji 'Srbi za Srbe' na ovoj humanoj akciji koju su pokrenuli, kako bi višečlana porodica Bjelica dobila kuću, a mi smo uvijek tu da učestvujemo i da pomognemo koliko možemo. Ove godine imamo i specijalne goste, to je KUD 'Ravna Gora' iz Sidneja, koji su ovdje tri dana i oni su nastupili sa tri koreografije. Mislim da je ovo lijep povodo da se okupimo i velika zahvalnost svim Trebinjcima koji su došli“, dodao je Lambeta.

Miloš Adžić, ispred humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ rekao je da sa GKUD „Alat Svislajon“ sarađuju dugi niz godina.

„Ove godine smo imali nekoliko velikih događaja, na kojima smo prikupljali pomoć za porodicu Bjelica iz Trebinja kako bismo im napravili novi dom. Od početka godine do sada smo prikupili oko 50.000 maraka na teritoriji Grada Trebinja, akciju nastavljamo i poslije večerašnjeg koncerta, a 17. avgusta planiramo tradicionalni događaj 'Trojka iz bloka'. Cilj ove humanitarne akcije je da prikupimo oko 120.000 KM za novu kuću porodici Bjelica“, naveo je Adžić.

Trojka 5.jpg (694 KB)

Trojka 1.jpg (687 KB)

Trojka 9.jpg (758 KB)

Trojka.jpg (904 KB)