11. zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije (foto: twitter.com/Vlada_Srpske) -
 
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Istočnom Sarajevu da Srbija izdvaja 484 miliona evra za projekte u Srpskoj.

- U ovom trenutku kroz projekte HE "Buk Bijela", potom auto-put Rača-Bijeljina, te aerodrom Trebinje, Srbija ulaže oko 500 miliona evra, konkretno 484 miliona - rekla je Brnabićeva nakon zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Srbije. 

Brnabićeva je izrazila zadovoljstvo zbog intezivne saradnje vlada Srpske i Srbije, podsjetivši i na novčanu pomoć Srbije za četiri opštine, od kojih je jedna u FBiH - Drvar.

- Radilo se na projektima koje smo definisali na ranijim sjednicama, kako bi danas mogli obilježiti početak određenih projekata. Neki od projekata se ne odnose samo na Srpsku, već i na opštine u Federaciji BiH - rekla je ona.

Premijerka Srbije je najavila ulaganja u nove projekte u Republici Srpskoj.

- Zajedno sa ostalim projektima, prosvjeti, zdravstvu, životnoj sredini... lokalnim zajednicima, kroz razne donacije i projekte, donirali smo preko 82 miliona evra, a nastavićem i dalje da ulažemo. Sve zajedno, preko milijardu evra investiramo u Republiku Srpsku - istakla je Brnabićeva.