Aleksandar Kolarov - Foto: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Aleksandar Kolarov, kapiten fudbalera Srbije, najavio je da će se uskoro oprostiti od nacionalnog dresa.

Kolarov je, prema riječima sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije Vladimira Matijaševića, donio odluku da odradi još ovaj ciklus u borbi za Evropsko prvenstvo.

Ukoliko se "Orlovi" ne plasiraju na EURO, lijevi bek Rome bi mogao da završi sa Srbijom već do kraja godine. U suprotnom, predvodiće ekipu još do kraja kontinentalnog šampionata.

- Kolarov će ubrzo napuniti 35 godina i rekao je da će se uskoro povući. On će to uraditi po završetku ciklusa, odnosno poslije EP ili možda i ranije ako se ne plasiramo - rekao je Matijašević za list "Danas".

Stazom Kolarova, kojom je nedavno krenuo i Nemanja Matić, će i desni bek Astane Antonio Rukavina, kome su, prema riječima Matijaševića, teška putovanja iz dalekog Kazahstana u 36. godini.

- Moraćemo da tražimo rješenje za pozicije desnog i lijevog beka - dodao je Matijašević.

- Kolarov mi je kao profesionalac svoju odluku najavio i koja je kada sve sagledate potpuno logična u njegovim godinama. Smjena generacija je logična stvar i ne treba zbog nje strepiti. Sada dolaze igrači koji su osvajali EP i SP i normalno je da postanu nosioci igre - zaključio je.

Srbija se danas okuplja u Staroj Pazovi i to sa Lukom Jovićem i Sergejem Milinković-Savićem, koji su na kraju dobili dozvolu Real Madrida, odnosno Lacija.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića u četvrtak Ligu nacija otvaraju gostovanjem Rusiji u Moskvi, dok tri dana kasnije čekaju Tursku u Beogradu.