Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uskoro će posjetiti Nevesinje kako bi se na licu mjesta uvjerili šta je to najpotrebnije ovoj opštini da bi se u budućnosti razvijala i napredovala.

Ovo je potvrdio Dodik nakon današnjeg sastanka sa Vučićem u Banja Luci rekavši da se Nevesinje našlo među četiri opštinama koje će dobiti pomoć Srbije u narednom periodu.

-Pokušaćemo zajedno naći način da se one stabilizuju i konsoliduju i upute na put razvoja. U narednim sedmcama i mjesecima posjetit ćemo Nevesinje da vidimo šta je potrebno, reako je Dodik.

Vučić je rekao da će ulaganja biti milionska, ali da zna da je i to nedovoljno.

-Mnogo ćemo toga da uradimo. Od izgradnje lokalne infrastrukture, vodooda, kanalzacja, izgradnje škola i vrtića. To će biti primjer onoga što možemo da uradimo za naš narod, poručio je Vučić.

Naglasio je da se razgovaralo i o aerodrou u Trebinju. Vrijednost tog projekta je od 80 do 100 miliona eura, a Srbija će uložiti više od 70 miliona eura.

-Mislimo da je to izuzetno važan stratški projekt za cijelu Hercegovin, čak i za Mostar i Stolac, rekao je Vučić dodajući da će pokušati donijeti veliku korist i RS-au i Srbiji kao vlasniku tog aerodroma.