Srbija pozdravlja svoje heroje: Na balkonu košarkaši, basketaši i Đoković (VIDEO)

BEOGRAD - Srbija pozdravlja svoje heroje, košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je na Svjetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.

Na balkon je stigla basket reprezentacija Srbije, aktuelni šampion Evrope i svijeta, kao i Novak Đoković, osvajač US opena.

Prije toga su oni u 19 časova bili na prijemu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug

Basketaši su prvi izašli na balkon. Basket reprezentacija Srbije 3 na 3 je nedavno ponovo osvojila titulu šampiona Evrope. Ujedno su i svjetski šampioni.

Foto: Tanjug

Članovi košarkaške reprezentacije na balkon su izašli uz muziku iz serije Otpisani.

Pored njih na balkon su izašli članovi Košarkaškog saveza Srbije i reprezentacije.

Više desetina hiljada navijača dočekalo je večeras ispred Skupštine grada košarkaše Srbije

Foto: Tanjug

Hit scena dogodila se kada su Milutinov i Davidovac digli Novaka Đokovića.

Foto: Screenshot/Adria TV

Đoković: Nijedna nacija nema ovaj duh

Đoković je direktno iz Njujorka stigao na "balkon", nosio je majicu košarkaške reprezentacije, a donio je i šampionski trofej US Opena.

Nije mogao da sakrije emocije, zaplakao je i kroz suze rekao:

"Hvala vam što ste došli u ovom broju. Volim vas, retki su trenuci kad se ostaje bez reči, a ovo je taj. Čestitam basketašima, košarkašima i hvala im što smo zajedno večeras. Ovo je ostvarenje dečačkog sna, kao klinac sam bio tu, ispod, slavio medalje. Ovo je nestvarno, bio sam ovde već nekoliko puta, ali ovaj osećaj je neprocenjiv i nikad se više neće desiti".

Stojim pored velikih šampiona i prije svega velikih ljudi, dodao je Novak.

"Osetio sam njihovo zajedništvo, Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandiramo", rekao je Novak i započeo skandiranje: "Boriša, Boriša". Na svetu nijedna nacija nema ovaj duh koji mi imamo. Živela Srbija", završio je Đoković.

Aleksa Avramović: Boriša nas ujedinio

Velika čast i ponos je bila igrati za Srbiju i konačno vidimo plodove svega što smo radili, rekao je košarkaš Aleksa Avramović i dodao:

Foto: Tanjug/AP

"Hvala vam od srca, sve vas volimo i ne mogu da ne pomenem momka koji je sve nas ujedinio (Boriša Simanić). On je dao Srbiji mnogo više nego što je iko od nas. Slava Bogu".

Pešić: Počastvovani smo

Prije njega okupljenima se obratio Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije.

Foto: Tanjug/AP

"Dobro veče svima, lepo vas je ovako videti i počastvovani smo da ste došli stvarno u velikom broju, pa se pitam da li smo zaslužili. Jednu stvar želim da kažem, pošto vi niste osetili, a mi u Manili jesmo. Osetili smo svu vašu podršku jer ste bili uz nas. Hvala vam puno, živela Srbija", rekao je selektor.