Virus korona - Foto: ilustracija
Prema posljednjim informacijama, kovid 19 u Srbiji je odnio još devet života. Virus korona je potvrđen kod još 389 ljudi.

U posljednja 24 časa testirano je 7.648 osoba, virus korona je potvrđen kod njih 389.

Na respiratorima je 187 pacijenata.

Raste broj zaraženih, popunjavaju se kapaciteti postojećih bolnica, a kako bi se zbrinuli svi nove bolnice ulaze u kovid sistem.

Teška je situacija u Kraljevu, a epidemiolozi smatraju da nema pokazatelja da će se popraviti u narednih nekoliko dana. Prema posljednjim podacima, u tom gradu je registrovano 73 novozaraženih. Prekjuče ih je bilo 77, a početkom sedmice 59.

I u Novom Sadu stalno registruju sve veći broj zaraženih virusom korona, a sve zdravstvene ustanove u tom gradu su pune. Od juče i vojna bolnica u Petrovaradinu prima kovid pacijente.

Broj novooboljelih i dalje raste u Mačvanskom i Rasinskom okrugu, a i u Zaječaru se sve više ljudi javlja u kovid ambulante.

Profesorka Violeta Mihailović Vučinić, direktorka Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, kaže za RTS da kovid-19 sada pokazuje surovije lice nego što je to bilo u martu, aprilu i maju.

Imunolog i član kriznog štaba Srđa Janković za RTS je rekao da se tek očekuje dolazak do maksimuma drugog pika prvog talasa epidemije u Srbiji. Objasnio je i kako se događa da neko ima tešku upalu pluća i liječi se u bolnici kao kovid pozitivan, a pi-si-ar test pokazuje da je on negativan.