Srbija - vaterpolo (Foto: twitter.com/lenaquatics) -
Vaterpolo reprezentacija Srbije je preokretom u posljednjim minutima utakmice protiv Mađarske uspjela da stigne do pobjede od 9:7 i petog mjesta u takmičenju Svjetske lige koje se održava u Debrecinu.

Srpski tim je u posljednjoj dionici imao gol zaostatka, ali je uspio da se izbori za šansu i na kraju stigne do trijumfa nad velikim rivalom.

Izabranici selektora Dejana Savića su odigrali timski, borbeno i nisu se predavali čak ni kada su u četvrtoj četvrtini imali zaostatak.

Mađarska je u dva navrata imala po gol prednosti, ali su nizom od tri uzastopna pogotka srpski igrači stigli do velikog preokreta i pobjede koja im je obezbijedila peto mjesto.

U tim trenucima odgovornost su preuzeli najiskusniji, Filip Filipović je postigao dva gola, dok je Andrija Prlainović jednom bio precizan.

Uz Filipovića po dva gola su postigli Duško Pijetlović i Radomir Drašović, a strijelci su još bili Viktor Rašović i Nikola Dedović.

Na drugoj strani dvaput je loptu u mrežu Srbije poslao Danijel Anđal, a po jedan gol su postigli Kristijan Manherc, Tamaš Sedlmajer, Adam Nađ, Norbert Nošnjanski i Silard Janšik.