Srbin uhapšen nakon što je prijetio  ubistvom putem lajva, locirali ga specijalci WEGA

BEČ - U Beču je danas izvršena opsežna akcija hapšenja, u koju je bio uključen i helikopter, a uhapšen je državljanin Srbije (34), koji je prijetio ubistvom tokom prenosa uživo.

Ovo je diglo bečku policiju na noge, a u akciji su učestvovali i pripadnici specijalne jedinice WEGA-e.

Naime, kako piše Heute, a prenosi kroativ.at, 34-godišnji državljanin Srbije prijetio je ubistvom 38-godišnjaku putem prenosa uživo na društvenim mrežama zbog navodnog zlostavljanja. Kako bi potkrijepio svoju prijetnju, od druge osobe na snimci zatražio je pištolj i zaprijetio da će otići na kućnu adresu 38-godišnjaka kako bi izvršio prijetnju.

Optuženi je navodno u prošlosti više puta odlazio u kuću 38-godišnjaka i tamo mu prijetio putem. U neposrednoj potrazi, u koju je bio uključen i policijski helikopter, policijski službenici specijalne jedinice WEGA uspjeli su zaustaviti osumnjičenog na Bruner štrase u blizini stana 38-godišnjaka.

Policajci policijske stanice Kumergase uhapsili su 34-godišnjaka, koji kod sebe nije imao vatreno oružje. Ovaj 34-godišnjak je priznao što mu se stavlja na teret, ali je objasnio da je samo htio uplašiti 38-godišnjaka. Nakon policijskog saslušanja odveden je u zatvor po nalogu državnog tužilaštva u Beču.