Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović donio je odluku o isključenju iz članstva u partiji odbornika u Skupštini opštine Bileća Srđana Rogana, saopšteno je iz ove partije."Za PDP je neprihvatljivo i nedopustivo da naš odbornik, samoinicijativno, bez podrške Opštinskog odbora, pristupi većini okupljenoj oko SNSD-a", navedeno je u saopštenje.
Borenović je odluku o isključenju Rogana iz partije donio uz jednoglasan prijedlog Opštinskog odbora PDP-a Bileća, a na osnovu Statuta PDP-a.

Rogan je ranije danas izabran za predsjednika Skupštine opštine u Bileći, a za njegovog potpredsjednika Branko Aleksić /Snaga Hercegovine/.
Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić /SNSD/ potvrdio je skupštinsku većinu, nakon što je Rogan prešao iz opozicije i priklonio se vladajućoj većini, koju predvodi SNSD.
Kada se nedavno "poljuljala" skupštinska većina u Bileći, Rogan, koji je djelovao u opoziciji, odlučio je da im se prikloni, uprkos najavama iz vrha stranke, da će biti isključen iz PDP-a ukoliko se odluči na taj korak.
Rogan je nedavno izjavio da sam neće izaći iz PDP-a.
SRNA