srdjan savic.jpg

Predizborna groznica uveliko „trese“ BiH. Ko su kandidati, za šta, ko koga podržava i slično, samo su neke od nezaobilaznih tema političara, medija, ali i „običnih“ ljudi. U Trebinju se već sve zna i uglavnom su „poznata“ lica na listi kandidata za narodne poslanike. Jeedan od kandidata koji je manje eksponiran i ko u „trku“ za narodnog poslanika ulazi prvi put jeste Srđan Savić -kandidat za poslanika u izbornoj jedinici 9 na listi Demosa.

Savić je prvi politički angažman započeo prošle godine u Demosu, gdje je predsjednik Gradskog odbora ove partije u Trebinju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu gdje je završio i master studije. Slijedi volonterski staž u Okružnom sudu u Trebinju nakon koga polaže pravosudni ispit. Ipak posao u pravosuđu nije našao.

Specifičan profesionalni put razlog je što nije bio mnogo eksponiran u javnosti, ali ga u OBA odlično znaju, jer je tamo bio zaposlen devet godina. I studenti pravnog fakulteta PIM univerziteta u Trebinju gdje ej predavač takođe ga poznaju. Trenutno je zaposlen u Elektroprivredi Republike Srpske na mjestu šefa kadrovske službe.

Sa tridesetosam godina koliko ima , radnim i životnim iskustvom ( ostvaren je i na porodičnom planu) mogao bi da bude jedan od favorita za narodnog poslanika.

Cilj mu je da uđe u narodnu Skupštinu i da doprinos za svoju Hercegovinu koja mu je, kaže , u srcu. Rođen je u Mostaru. Osnovnu i srednju školu završio je u Nevesinju, a u Trebinju živi i radi. Mnogo razloga da svaki pedalj ovog dijela Srpske isto tretira i da se za njega politički bori.