Bebe - Foto: facebook.com
Još jedan bejbi bum u Republici Srpskoj. U protekla 24 časa u Srpskoj je rođena 41 beba.

Najviše beba, čak 22 rođene su u Banjaluci, što je duplo više od dnevnog prosjeka.

U Bijeljini su rođene četiri bebe, a isto toliko i u Foči. Tri bebe rođene su u Doboju, a po dvije u Nevesinju, Istočnom Sarajevu i Gradišci. Jedna bebea rođena je u Zvorniku i Trebinju.

U Univerzitetskom kliničkom centru obavljena su 22 porođaja i rođene 22 bebe - ravnopravnih 11 dječaka i 11 djevojčica, podaci su iz servisnih informacija za grad Banjaluka.

I između 10. i 11. juna rođene su 22 bebe, što je ujedno i najveći broj rođenih beba u jednom danu od početka godine u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

Od početka godine do polovine jula u porodilištu Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci rođeno je 1.629 beba, rečeno Srni je ranije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U ovoj klinici u prosjeku na dnevnom nivou rodi se od osam do deset beba, a tokom devedesetih godina prošlog vijeka dnevno se rađalo oko 20 beba.

I u opštini Rogatica su se prošle sedmice pohvalili da je od 1. januara ova opština bogatija za 60 novorođenčadi, što je veoma značajan i ohrabrujući podatak, budući da je tokom cijele 2019. godine rođeno 66 beba.