Donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović biće održano danas u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.srpska-humanost.jpg

Donatorsko veče počinje u 17.00 časova, a tim povodom Cvijanovićeva će u Palati Republike upriličiti prijem za učesnike humanitarne akcije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Sredstva, koja će biti prikupljena na 10. humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", biće namijenjena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Partneri predsjednika Republike i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji su mladi umjetnici iz različitih dijelova Srpske, koji će umjetničkim performansom pokušati da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za drugare.

Do 31. decembra biće aktivan humanitarni broj 1411 posredstvom kojeg će građani moći da učestvuju u ovoj humanoj akciji.

Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je kod Komercijalne banke Banjaluka račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" za uplate donacija fizičkih i pravnih lica, a broj je 571-010-00002700-15.

Akciju "S ljubavlju hrabrim srcima", koju je pokrenuo nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, već desetu godinu organizuje kabinet predsjednika Republike.

Zahvaljujući ovoj akciji do sada je prikupljen novac za djecu oboljelu od malignih bolesti i dijabetesa, za djecu sa posebnim potrebama i poremećajima u razvoju i autizmom, sa rijetkim genetskim bolestima, te djeci sa poteškoćama pokreta.

Novcem prikupljenim u ovoj akciji sagrađeni su Roditeljska kuća i Centar za prevenciju razvojnih teškoća za majku i dijete, a obezbijeđena je i podrška Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Prenos ovog događaja možete pratiti na programu RTRS-u od 17 časova.