Za novog predsjednika Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj izabran je Boris Milošević, dugogodišnji aktivista u srpskim organizacijama, narodni poslanik u Saboru i član Samostalne demokratske srpske stranke.pupovac-snv.jpg

U vrhu SNV u Hrvatskoj došlo je do promjena poslije 22 godine. Dosadašnji predsjednik Milorad Pupovac kaže da su dva razloga za to - želi da pruži priliku mladima i da se posveti stranci.

“ To znači da će se pojaviti nova lica, novi govornici, pa i nove ideje i novi ljudi na terenu. Kao što vidite kompletno je novo rukovodstvo - osnaženo je, osvježeno, a istovremeno mi koji smo stvarali to Vijeće smo tu uz njih s tim što imamo prošireni horizont, oslobođeni izvršnih funkcija – objasnio je Pupovac za RTS.

On demantuje navode da SDSS preuzima Ministarstvo uprave.

"SDSS neće učestvovati u Vladi, niti u ovoj rekonstrukciji. Nas zanima da ojačamo našu zajednicu da ojačamo njene politike i da ojacamo njene pojedine organizacije"-poručio je Pupovac.

Novi predsjednik SNV kaže da će nastojati da za četiri godine osvježi rad Vijeća, donese nove ideje, predloži svoju viziju razvoja u saradnji sa timom u kojem je i dosadašnji predsjednik Milorad Pupovac. Osim što je bio na čelu Srpskog narodnog veća, Milorad Pupovac važi za najznacajnijeg lidera Srba u Hrvatskoj već više od dve decenije. 1997. Godine osnovao je Srpsko narodno vijeće kao glavno udruženje Srba u Hrvatskoj.