6FDE74A7-6C31-451F-BAE8-E42DAF5FE2E2.jpeg
Jedna od lošijih ali ujedno i veoma značajnih saobraćajnica, koja krajnji jug povezuje sa ostalim djelova Republike Srpske, jeste magistralni put Ljubinje- Žegulja. Vozači, koji često voze ovim putem, mogu sada da predahnu, jer je u toku rekonstrukcija i proširenje upravo ove dionice magistralnog puta, duge 5,6 kilometara
, koju finansiraju Vlada Republike Srpske i javno preduzeće Putevi Republike Srpske sa oko 3,6 miliona KM.

S obzirom na to da je ovo jedan od najprometnijih puteva u Hecegovini, porazgovorali smo sa vozačima koji često prolaze ovim dijelom puta.

Riskantan, dotrajao, uzak , samo se neke od epiteta kojima su vozači opisali nekadašnji dio puta Ljubinje- Žegulja.

,,Prolazim ovuda svaki dan. Bilo je nemoguće prolaziti ovim djelom puta. Ako Bog da da se ovo završi, dosta će olakšati svim vozačima’’- rekao je vozač, koji svakodnevno vozi ovim dijelom puta.

Vozač, koji pet puta sedmično vozi ovom dionicom puta, naglasio je da jedva čeka da se završe radovi, jer će mu to mnogo olakšati put i tokom vožnje osjećaće se mnogo sigurnije.

,,Put je bio riskantan, uska cesta, ali sada je mnogo bolje. Siguran sam da će ovi radovi poboljšati saobraćajnu komunikaciju kroz Hercegovinu i njenu vezu sa ostatkom Republike Srpske’’, istakao je jedan od vozača.

7C3F24B2-7286-4C20-8992-1550CAF57194.jpeg

Radnici su nam objasnili da nije jednostavno raditi na visokim temperaturama, ali da su navikli, te da je veoma značajno da dionica puta Ljubinje-Žegulja bude završena u roku.

Direktor "Hercegovina puteva" Mišo Šćepanović, naglasio je da su izvođači radova HP INVESTING Mostar i HERCEGOVINAPUTEVI AD Trebinje, te da će ukupna dionica biti rekonstruirana u dužini od 5,6 kilometara.

,,Sa jučerašnjim danom urađeno je tri kilometra asfalta prvi sloj, a u narednih desetak dana planirano je bude završen ostali dio puta, tačnije 2,6 kilometara’’, poručio je Šćepanović.

91795C29-9F6E-4CFB-AE04-973D1BC14632.jpeg

Šta Hercegovina dobija rekonstrukcijom magistralnog puta Ljubinje- Žegulja?

Povećana sigurnost saobraćaja , bolja povezanost I komunikacija krajnjeg juga I ostalih djelova Republike Srpske, bolji preduslov na kvalitetnije razvoj Hercegovine, mogučnost ekonomskog razvoja mještana, samo su neki od benefita koje će pružiti rekonstruisani magistralni put Ljubinje- Žegulja.