Granični prelaz (foto: TANJUG / TANJA VALIČ) -
Turističke ponude u Crnoj Gori nikad razovrsnije, cijene nikad niže, a turistički centri nikad spremniji za dolazak turista - poručili su u Banjaluci turistički radnici iz Crne Gore. Građanima Srpske crnogorsko primorje u vrijeme korone nikada bliže, jer za ulazak u ovu zemlju nije potreban negativan test na virus korona.

Bili to Budva, Kotor, Bar - provod i odmor su zagaratovani!

Budva ili metropola turizma, osim što nudi neponovljivu ljepotu sunca, mora i bisernih plaža u podnožju gorostasnih planina, nudi i raznovrsne turističke ponude sa veoma povoljnim cijenama.

Od 27. juna trebalo bi da bude uspostavljena novaavio linija Banjaluka- Tivat. Povratna karta za ovu rutu kretaće se od 89 evra.

- Cijene nikada nisu bile niže, a mi nikad uredniji i spremniji, što garantuje dobar odmor - rekla je Tijana Kotarac iz Turističke organizacije opštine Budva.

U većini hotela za djecu do 12 godina besplatan je smještaj, što svakako odgovara porodičnom ljetovanju. I ove godine u skladu sa situacijom izazvanom virusom korona na plažama se poštuje plažni mobilijar - obavezna je distanca, dezinfekcija...

Ako ste ljubitelji dobrog provoda ili ste željni odmora - Kotor je idealno mjesto za vas, ističu iz kotorske Turističke organizacije.

- Imamo 40 malih hotela sa oko 2.000 kreveta i pet hostela sa 500 smještajnih jedinica i oko 5.000 kreveta u privatnom smještaju. Kotor je prepoznatljiv po malim pontama i plažama za porodične ljude i one koji žele određeni mir tokom odmora - ističe Mirza Krcić iz kotorske Turističke organizacije.

Turisti dobijaju besplatan pi-si-ar test prilikom povratka kući, dok u slučaju oboljevanja od kovida 19 imaju i besplatno liječenje u Crnoj Gori.

Prilikom ulaska u Hrvatsku građani Srpske moraju imati potvrdu o unaprijed plaćenom smještaju, kao i negativan test na virus korona, ne stariji od 48 časova. Do 15. juna ovo je važeća odluka za ulazak građana Srpske u Hrvatsku.

- Bilo bi poženjno da ispune i najavu dolaska, koja bi omogućila brži protok putnika na granici. Osobe koje su preboljele kovid mogu predočiti prijavu doktora koja ne smije biti starija od 180 dana, a mora biti starija od 11 dana - naveli su iz Uprave za granicu.

Zbog povoljnijih epidemioloških mjera Crna Gora bi ovog ljeta mogla biti najprivlačnija destinacija za građane Srpske.