Jesmo li mi toliko neodgovorni ili neobrazovani ili nedokazani?

Kako je moguće da ne shvatamo ozbiljnost situcije i da nam se svakodnevno nekim novim, rigoroznijim, mjerama mora ukazivati na rizik kojem se izlažemo ne poštujući uputstva.korona-zastita.jpg

Šta treba da se desi da shvatimo da smo u opasnosti?

I ne samo mi- u opasnosti je cijeli svijet i sada svi zavisimo od ponašanja svakog od nas ponaosob.

Stalno se upozoravaju oni koji moraju da budu u samoizolaciji da to poštuju. Republičke i lokalne vlasti uvode mjere, sankcije za neodgovorne kako bi spasili stanovništvo u cijeloj Srpskoj.

Potpuno je jasno da svako ko dolazi u Trebinje gdje god da je bio, a posebno u gradovima koja su žarište korona virusa mora da ide u samoizolaciju 14 dana. Šta znači samoizolacija jasno je propisano.

Trebinje je gradić u kome se svi uglavnom poznajemo i znamo i ko to poštuje ko ne.

Ponašanje na radnim mjestima takođe je jasno definisano. Što manji broj zaposlenih i to samo onih koji su neophodni da bi radni proces funkcionisao,. Svi ostali treba da su kući u pripravnosti ukoliko zatrebaju.

A, oni koji rade treba strogo da se pridržavaju pravila- od udaljenosti među kolegama do maski, rukavica, načina komunikacije sa drugima.

I ta pravila se krše.

Nama kao da je rizik stil života u ovom tjeskobnom vremenu.

Moramo da shvatimo da nas niko ne može zaštititi ako to, prije svega, ne učinimo sami.

A, uz poštovanje mjera lakše ćemo to da uradimo i na taj način ćemo učiniti sve što je do nas da zaštitimo i sebe i sve oko nas.

Zato svaku mjeru treba ispoštovati. Od maski, rukavica, okupljanja...do policijskog časa. To je uvedeno zbog naše bezbjednosti.