Poput dukljanskih ideologa Milenka Perovića i Steva Vučinića i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, mošti Svetog Vasilija naziva kostima.

Komentarišući riječi umirovljenog vladike Zahumsko- hercegovačkog i primorskog Atanasija Jevtića, da bi mošti Svetog Vasilija u slučaju najavljenih otimačina svetinja mogle biti prenijete u Hercegovinu Đukanović je kazao da „ovo mora biti državno“, a mošti nazvao kostima.

„Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije, član Epsikopskog savjeta SPC u Crnoj Gori, najavio je da ako ne budemo dovoljno poslušni, da će zavrgnuti kosti Svetog Vasilija Ostroškoga i odnijeti ih u Hercegovinu. E pa dakle, da se ne bi igrali sa Atanasijima, ovo mora biti državno“, kazao je Đukanović.
„Zavrgnuti kosti“, nova je kovanica Mila Đukanovića.

Njegova „terminologija“ se ne razlikuje od takođe, antipravoslavne terminologije „druga“ Steva Vučinića koji Sv. Vasilija Ostrošlog naziva “pokretnom imovinom” i “ljekovitim lešom”, ili „druga“ Milenka Perovića, koji je kazao da kad „svaki put kad SPC krene da nosa nečije kosti, nastaje ozbiljna opasnost“.