Za sada nema informacija o povrijeđenim u olujnom nevremenu koje je zahvatilo naš grad, a bezbjednost građana i dalje ostaje prioritet u svim aktivnostima Štaba za vanredne situacije Grada Trebinja, kazao je nakon sjednice komandant štaba i zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić.




On je rekao da je brzina vjetra oko 100 kilometara na čas, da podaci iz Meteorološke stanice kazuju da će ovakav intenzitet vjetra da bude do sutra u podne – zbog čega će štab biti u stalnom zasijedanju i pratiti stanje na terenu.




„Prioritet su nam ljudi. Drugi zaključak je da sve ustanove i preduzeća budu u pripravnosti i stave na raspolaganje ljudstvo i tehniku. Treći, svi sektori mjesnih zajednica da izvrše procjenu na terenu. Četvrto, ljudi kojima je potrebna pomoć – da pozovu besplatan broj 121 – kako bi im naše jedinice koje budu na terenu pritekle u pomoć. Peto, preporučuje se svim građanima da ne izlaze iz objekata bez nužne potrebe dok traje upozorenje“, kazao je Ćurić.

On je dodao da će Štab za vanredne situacije poslati i zahtjev „Elektroprenosu BiH“ da formiraju mobilni tim koji će biti na raspolaganju elektrodistribuciji u Trebinju.


Iz štaba preporučuju građanima da ne otvaraju prozore na svojim objektima dok ne prođu udari vjetra.


Izvor: Grad Trebinje