Koaliciona saradnja između SNSD-a i DNS-a je stabilna i biće nastavljena na nivou Republike Srpske, poručeno je nakon sastanka lidera Milorada Dodika i Marka Pavića. O ostalim nivoima vlasti i koalicionom djelovanju biće razgovarano naredne sedmice. Dodik je istakao da između SNSD-a i DNS-a nema razmimoilaženja i da je to najskladnija politička koalicija.dodik-pavic112.jpg

Nakon sastanka, dvojica lidera istakla su da je dobra saradnja SNSD-a i DNS-a, te da je stabilna koalicija u interesu Republike Srpske i njenih građana. U fokusu sastanka bila je koalicija na nivou Republike Srpske. Dodik je rekao da današnji sastanak treba tretirati kao dio radne konsultacije u okviru koalicije.

- Nemamo političkih razmimoilaženja. Imamo naravno, nekih šumova u okviru ljudi na različitim nivoima jedne i druge političke partije, ali gdje to nema. Ovo je najskladnija koalicija - rekao je Dodik.Lider DNS-a, Marko Pavić rekao je da se unutrašnji problemi u funkcionisanju koalicije moraju riješiti i ne smiju biti kočnica za dalji rad. Postignut je napredak u odnosima, kaže Pavić, a na narednom sastanku biće riječi o koaliciji na lokalnom nivou i nivou BiH.

- Zaključak je bio da koalicija nastavi djelovanje, jer je to u interesu i građana i Republike Srpske, jer je u ovom vremenu potrebna stabilnost da bi rješavali i ove političke probleme ali i ekonomske probleme - smatra Pavić.

Dodik je najavio da će narednih dana intenzivirati razgovore i pripreme u vezi s posebnom sjednicom Narodne skupštine, na kojoj će biti razmatrane teme koje se odnose na status Srpske i njenu poziciju u vezi sa Dejtonskim sporazumom.Više u video zapisu.