U Bolnicu Nevesinje stigla je laboratorijska oprema neophodna za analizu određenih parametara prilikom liječenja pacijenata oboljelih od virusa korona, vrijedna 25.000 KM, koju je obezbijedio kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.
Nevesinje - Foto: RTRS
Direktor Bolnice Nevesinje Velibor Milivijević rekao je da će ova oprema osoblju bolnice omogućiti da od sada na lakši način prati i liječi najteže pacijente, one koji su zavisni od respiratora.

- Samo prije nekoliko dana srpski član Predsjedništva BiH se zainteresovao šta je to što je nama najpotrebnije i evo već danas ova vrijedna donacija je ovdje - rekao je Milivojević novinarima u Nevesinju.

On je zahvalio Dodiku i kabinetu na ovoj opremi i rekao da je ovo samo jedan od dokaza da cijelo rukovodstvo Republike Srpske vodi računa o svim zdravstvenim ustanovama.

Milivojević je pojasnio da je oprema koju su dobili - gasni analizator i imunohemijski PSR analizator - bila prijeko potrebna bolnici i da su se do sada bez nje snalazili tako što su tražili pomoć od kolega iz Trebinja i Mostara.

- Sa ovom opremom naša bolnica je osposobljena i za liječenje oboljelih od virusa korona ukoliko to bude zahtijevala epidemiološka situacija - naglasio je Milivojević.

Prema njegovim riječima, Bolnica u Nevesinju trenutno ima dva respiratora, a planira da ih bude pet.

Direktor bolnice u Nevesinju ranije se obratio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za pomoć u nabavci dodatne medicinske opreme koja je potrebna ovoj zdravstvenoj ustanovi u borbi sa epidemijom virusa korona.