Poznati poslovni čovjek iz Mostara kod koga je danas potvrđena zaraza virusom korona imao je svakodnevno na stotine kontakata, potvrdili su nam izvori iz SKB Mostar.mostar-korona.jpg

On je već nekoliko dana imao jako visoku temperaturu, a juče se zajedno sa sinom javio u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Pacijent je naveo da nije boravio u inostranstvu.

“Juče su u SKB Mostar primljena 2 pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, po njihovom navodu, bez pozitivne epidemiološke anamneze, te s respiratornim teškoćama i upalom pluća, koji su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti“, kazao je portparol Kriznog štaba HNK.

“Tokom jutra u SKB Mostar testirani su na COVID-19, te je za oca utvrđen pozitivan, a za sina negativan rezultat.

Prema neslužbenim informacijama cijelo plućno odjeljenje biće stavljeno u izolaciju.

Prema takođe neslužbenim informacijama njih dvojica su se juče kretala bolnicom i pozdravili su se velikim brojem ljudi.

Te informacije Pavlović nije mogao komentarisati.

“U SKB Mostar rade odgovori ljudi, prije mjesec su napravili protokol postupanja, šta kako i na koji način činiti kada se dogodi ovakva situacija. Neka struka radi svoj dio posla. Pokušaće se utvrditi s kim su ove osobe kontaktirale ove osobe. Pokušaće se utvrditi ko su kontakti i onda će se za sve utvrditi postupak, uradiće im se epidemiološka analiza, procjeniće se od koga će se uzimati uzorak“, naveo je Pavlović.