U Novom Sadu sinoć su se dogodile dvije teške saobraćajne nesreće tokom kojih je jedna trudnica ispala iz kola, srušene su dvije bandere, razlupani automobili, a na sreću u tim nesrećama nije bilo teže povrijeđenih.


Prva saobraćajka dogodila se oko 20 časova u naselju Klisa kada je jedan maloljetnik, koji prema nezvaničnim informacijama ima probnu dozvolu, naletio na “pežo 206” u kome je bila trudnica. Ona je od siline udara ispala iz automobila i završila u obližnjem jarku!


Prema prvim nezvaničnim informacijama, maloljetni vozač se “mercedesom” kretao brzinom većom od 100 km/h Ulicom Otokara Keršovanija, te je na raskrsnici sa Zadružnom ulicom naletio na automobil u kome je bila trudnica, a zatim se zakucao u parkirani “alfa romeo” i obližnju banderu.


Kako za Blic priča portparolka Hitne pomoći dr Ivana Ramović, trudnica je u svjesnom stanju prevežena u Urgentni centar kao i vozač automobila iz kog je ispala.


– Naše ekipe na mjestu nesreće zatekli su trudnicu (35) sa kontuzionim povredama glave, koljena i potkoljenice kao i muškarca (31) sa prelomom šake i kontuzionom povredom kuka. Oboje su prebačeni u Urgentni centar na dalju dijagnostiku – kaže dr Ramović.


Portparol Kliničkog centra Vojvodine Siniša Knežević kaže da su žena i muškarac primljeni na Odjeljenje hirurgije Urgentnog centra gdje im je poslije dijagnostike ukazana pomoć i oboje su pušteni na kućno liječenje sa lakšim tjelesnim povredama.


Maloletnik i njegova dva saputnika nisu povrijeđeni, a očevici kažu da pukom srećom niko nije nastradao tokom ovog incidenta jer su se dijelovi automobila na kojima je pričinjena gotovo totalna šteta razletjeli po putu desetinama metara u okolini.


Drugi incident dogodio se oko ponoći u Futogu u Ulici Boška Buhe kada je automobil kojim je upravljala žena srednjih godina iz za sada nepoznatih razloga sletio sa puta i udario u banderu, a zatim u zid obližnje kuće.


– Ljekari su na licu mjesta pružili prvu pomoć povrijeđenoj ženi (33) i djevojčici (8) koje su imale lakše tjelesne povrede u predjelu glave. Za svaki slučaj žena je prebačena u Urgentni centar na Odjeljenje hirurgije, a djevojčica u Dečiju bolnicu radi dalje dijagnostike – priča portparolka Hitne pomoći.


Obje su nakon ukazane pomoći puštene na kućno liječenje sa lakšim tjelesnim povredama.


Nakon ove saobraćajke u kojoj je pričinjena velika materijalna šteta dio Futoga ostao je bez struje zbog srušene bandere.


Izvor Srpska info