Cetinjanin Nikola Ćupić (35) preminuo je od posljedica povreda zadobijenih u ekploziji bombe podmetnute pod njegov automobil.


Ćupić je sa teškim povredama oko 10.50 časova prebačen u Urgentni blok.

Eksplozija se oko 10.40 časova dogodila u Ulici Novaka Miloševa, u centru Podgorice.Eksplozija je navodno nastavak obračuna kriminalnih klanova.

Iz Uprave policije "Vijestima" je rečeno da je Ćupić prema njihovim podacima bio bezbjednosno interesantno lice i pripadnik jednog od kotorskih kriminalnih klanova.

"Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju događaja u kojem je danas u Podgorici od posljedica eksplozije u vozilu preminuo N.Ć. Preduzimaju se policijsko – tužilačke mjere i radnje na rasvjetljavanju okolnosti događaja. Kriminalistička obrada je u toku", saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog eksplozije postavljane su policijske kontrole na izlazu iz Podgorice.

Ćupić je bio u vozilu "Tojota", cetinjskih registarskih oznaka (CT-AP280), koja je eksplodirala u ulici Novaka Miloševa u blizini Muzičke škole.


Sumnja se da je na automobilu postavljenja bomba od čije je siline detonacije vozač ispao kroz prozor.


Ćupić je nekoliko minuta ležao na ulici i tražio pomoć okupljenih. Nekoliko ljudi krenulo je da pomogne muškarcu, ali su odustali kada su čuli pucanje, kako svjedoče, metaka iz zapaljenog vozila.


Ćupić je više puta hapšen zbog vatrenih obračuna na Cetinju.


Sumnjičen je da je 2014. godine na Cetinju sa Vasilijem Vujovićem pucao na Filipa Ivanovića.


Ćupića je policija teretila i da je krajem septembra 2014. godine bacio eksplozivnu napravu na kuću Cetinjanina Andrije Ivanovića. Porodica Ćupić kasnije je demantovala da je Nikola bacio bombu i da je "policija dokaze protiv njega podmetnula".


Hapšen je i krajem januara 2016. godine u Podgorici kada je policija pretresom u njegovom vozilu pronašla pištolj.


Izvor: Vijesti