Studentski kulturni centar Trebinje, u saradnji sa Kulturnim centrom, priredio je večeras izložbu radova studenata Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.


Izložba pod nazivom „Grupna“ u galeriji Kulturnog centra predstavila je 42 rada više od 30 studenata svih studijskih programa ALU Trebinje, koji su u različitim medijima, na polju ličnog istraživanja, nastajali u posljednje dvije godine.


U organizaciji kažu da su izložbom željeli da skrenu pažnju na mlade ljude koji na trebinjskoj akademiji stvaraju a istupaju iz okvira likovnog izraza na koji je navikla ovdašnja sredina, kao i da sagledaju – u kojoj mjeri posve različite autorske estetike i individualnosti funkcionišu u međusobnim interakcijama unutar kolektiva.


„Htjeli smo jednostavno da zajednički izađemo i pokažemo šta mi to ustvari radimo i koliko ima talenta među našim studentima. Kroz sve naše radove, u bilo kom da su mediju, željeli smo da prikažemo sebe, ali i spoj različitih kultura. Na našoj akademiji ima studenata iz svih krajeva, od Nikšića do Subotice. Svako ponese nešto svoje, iz svog grada, a Trebinje nas je okupilo, tu sazrijevamo u akademske građane. I kada se na jedno mjesto saberu sve te različitosti – mislim da dobijemo nešto sasvim novo“, kaže Jovana Suvajac, student četvrte godine ALU Trebinje.

Izvor: Radio Trebinje