Palata pravde trebinje.jpg

Kancelarija disciplinskog tužioca po okončanju postupka će tražiti razrješenje dužnosti za sudiju Osnovnog suda u Trebinju Dragana Puzića zbog – kako se, između ostalog, navodi u disciplinskoj tužbi – više od 30 slučajeva značajnog kašnjenja u predmetnim odlučivanjima.

Pored kašnjenja, disciplinski tužilac Aldijana Porča je na pripremnom ročištu navela da je Puzić u više od 40 navrata, bez osnove, osobe koje je prethodno proglasio krivima oslobodio plaćanja sudskih troškova.
Kancelarija disciplinskog tužioca tereti Puzića da je prekršio Zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu u smislu kašnjenja u izradi te donošenja nezakonitih odluka.

Iz Kancelarije kažu da će zbog svega navedenog, uključujući i to da je ovo četvrti disciplinski postupak protiv sudije Puzića, tražiti od disciplinske komisije da najstrožije kazni sudiju Puzića i razriješi ga dužnosti.

Puzićev odgovor na disciplinsku tužbu, odnosno odgovor njegovog punomoćnika Predraga Ivankovića, dostavljen je u pisanoj formi i nije usmeno predstavljen na pripremnom ročištu.

Disciplinski tužilac je najavila provođenje više materijalnih dokaza, dok tuženi nije predložio dokaze, ali će na glavnoj raspravi svjedočiti, odnosno biće saslušan na sve navode iz disciplinske tužbe.

Glavna rasprava je planirana za 2. novembar.