Alan.jpg

Barani Alan Kožar i Damir Hadžić, koji se u policijskim evidencijama vode kao “škaljarci” ubijeni su u Turskoj, a jedna osoba je ranjena.

Kožar je bezbjednosno interesantna osoba, a vođa je jednog od barskih klanova.

Smatralo se da je nakon pogibije Luke Đurovića, preuzeo vođstvo barskom kriminalnom grupom koja je bliska sa škaljarskom grupom i Lukom Bojovićem.

Crnogorsko pravosuđe raspisalo crvenu međunarodnu poternicu zbog sumnje da je organizovao ubistvo Slobodana Šaranovića u Budvi.

Kožar je optuživan za pomaganje u ubistvu policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. U istom postupku osuđen je na šest godina zatvora zbog bombaškog napada na hotel “Splendid.

Damira Hadžića sumnjičili za ubistvo Davorina Baltića u Beogradu

Damir Hadžić identifikovan je kao osoba koja je pucala na Davorina Baltića (40) na Vračaru 1. januara 2018. godine, koji je tom prilikom likvidiran.

Kako saznajemo, Hadžić je identifikovan na snimku, koji je dospio u javnost, a na kojem se vidi momenat ubistva.
On se tereti da je na Baltića, inače visokopozicioniranog člana “kavačkog klana” pucao iz pištolja, dok je sa automatom u ruci, kako se sumnja, plaćenik iz BiH.

Za Damirom Hadžićem, koji je inače iz Užica, je raspisana crvena Interpolova potjernica!

Prema operativnim podacima srpskih obavještajnih službi i policije, Hadžić je bio jedan od glavnih ljudi koje je “škaljarac” Igor Dedović držao “na vezi”. Dedović je, sa svojom desnom rukom Stevanom Stamatovićem, ubijen 19. januara ove godine u prepunom restoranu u Atini. Za ovog Užičanina se govorilo da je odrađivao sve “prljave” poslove u Srbiji, posebno kada je riječ o organizaciji ubistava.

U “papirima” naših istražnih organa navodi se i da Damir Hadžić ima svoju organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju. Dovodi se u vezu sa serijom razbojništava i pljački širom Evrope. Na meti su bile uglavnom juvelirnice i zlatare, a vjeruje se da je on jedan od istaknutih pripadnika grupe “Pink panteri”.