U Trebinju sutra počinje Peti festival mediteranskog i evropskog filma na kojem će tokom sedam festivalskih dana biti prikazana 24 dugometražna i kratka filma iz zemalja bivše Jugoslavije i evro-mediteranskog regiona.



Savjet festivala odlučio je da ove godine nagrade za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu "Zlatni platan" budu dodijeljene glumcima Ljiljani Blagojević i Igoru Galu.

Selektor i umjetnički direktor festivala Peđa Milojević, rekao je da će ljubitelji filma imati priliku da pozdrave i aktere prikazanih ostvarenja, reditelje i glumce kinematografije regiona, poput Koleta Anđelovskog, Danice Maksimović, Brankice Sebastijanović, Milana Vasića, Milana Kalinića, Nemanje Ćipranića, Domagoja Mrkonjića i drugih.
Filmski festival u Trebinju počinje kratkim filmom "Igra", a nakon dodjele "Zlatnog platana" ovogodinjim laureatima, biće prikazan novi srpski film "Rekvijem za gospođu J".
U sklopu festivala, u utorak, u 19 časova i 30 minuta, u galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba pod nazivom “Sjećanje na Valtera”, koja je posvećena Velimiru Bati Živojinoviću.

Festival mediteranskog i evropskog filma oganizuju "Tangram centar" iz Beograda i Kulturni centar Trebinje, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Trebinja i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, uz podršku Uprave za dijasporu Srbije.
SRNA