IMG_20230831_094525_resized_20230831_094601743.jpg (281 KB)

U trebinjskim osnovnim školama sve je spremno za početak nove školske godine, potvrdili su to direktori ovih vaspitno-obrazovnih ustanova nakon sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem.

Gradonačelnik Ćurić kaže da je Grad Trebinje i ove godine obezbijedio udžbenike za sve učenike slabijeg imovinskog stanja.

„Nadležno ministarstvo obezbijedilo je udžbenike za učenike iz višečlanih porodica, za nagrađene učenike, a mi smo kao i prethodnih godina od direktora naših škola dobili spisak učenika koji nisu obuhvaćeni ovom podrškom od ministarstva, tako da će svi učenici biti podržani od Grada Trebinja. U budžetu grada smo planirali određena sredstva za podršku školama, pa će u ovoj školskoj godini u OŠ 'Vuk Karadžić' biti izgrađen lift kao i bezbijedan pješački prelaz, a aplicirali smo i za podršku izgradnje ograde oko škole 'Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški'. Posebno nas raduje podatak da je u područnim školama veći broj prvačića, za šta je sigurno dobrim dijelom zaslužan i projekat Grada Trebinja podrške učenicima u ruralnim područjima“, rekao je Ćurić.

Načelnik Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić poželjela je srećan polazak u školu svim prvačićima.

„Ove godine smo u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Trebinja pripremili malo drugačije poklone. Uz prvu svesku i čestitku gradonačelnika tu jeb i društvena igra 'Čovječe opusti se', kao i veoma funkcionalna flaša za osvježenje uz užinu. Trudimo se da naše prvačiće obradujemo prvi dan škole“, navela je Skočajić.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola istočne Hercegovine Milorad Nadaždin ističe da je ove godine u školama u našem gradu upisano više prvačića nego prethodne godine.

„Konkretno u školi 'Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški' u prvi razred je upisano 70 učenika, a najavljeno je da će još par učenika doći iz inostranstva, u OŠ 'Jovan Jovanović Zmaj' 122 učenika u centralnoj školi, u područnim odjeljenjima 12, a u OŠ 'Vuk Karadžić' 88 učenika u centralnoj školi i pet u područnom odjeljenju. Moram napomenuti da su u planu policijska dežurstva. Zahvalio bih Gradskoj upravi na kontinuiranoj podršci, koja će se, nadamo se, nastaviti i u narednom periodu“, dodao je Nadaždin.