Knjiga "Preko praga", čiji je autor Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, sutra će biti promovisana u Trebinju.



"Preko praga" je zbirka pripovjedaka o sudbinama malih ljudi u hercegovačkom podneblju sa kraja prošlog vijeka. Zbirku čine 23 priče koje govore o tome da je čovjek uvijek na nekom pragu i da je pitanje u tome kako će preći te pragove.
Na promociji će o knjizi, osim vladike Grigorija, govoriti književnici Vladimir Pištalo i Miljenko Jergović, najavljeno je iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.
Beogradska izdavačka kuća "Laguna" u aprilu je objavila knjigu, koja je promovisana u Beogradu i Mostaru, i do sada je imala više izdanja.

U "Laguni" su ranije rekli da vladika Grigorije melanholičnom zbirkom priča "Preko praga" ulazi u red darovitih pisaca iz BiH, koji svojom prozom nastavljaju najbolju tradiciju pripovjedača, od Petra Kočića do Zuke Džumhura, Ive Andrića ili Meše Selimovića.
Vladika Grigorije do sada je objavio knjige "Dolazi čas i već je nastao" /besjede i razgovori, 2004/, "Lazar" /novela, 2008/, "Priča o starom kralju" /novela, 2009/ i "Radost života" /kolumne, 2010/.
Promocija će biti održana sutra u Kulturnom centru Trebinju od 20.00 časova.
SRNA