Goran Bregović - Foto: Getty Images
Na koncertu Gorana Bregovića u albanskom gradu Korča bačen je suzavac, a policija je uhapsila je osam osoba osumnjičenih da su umiješane u incident.

Policija je pokrenula krivični postupak protiv mladića starog 21 godinu koji je bacio suzavac na koncertu Gorana Bregovića na Bir festu u tom gradu, a kako se navodi, on je odranije poznat policiji.

Kako je saopšteno, radi se o Redonu Leki iz Tirane koji je poznat odranije policiji po proizvodnji i prodaju narkotika, ilegalnom krijumčarenju ljudi i pljačkama, prenosi ABC Albanija.

Takođe, zbog istog slučaja pokrenut je postupak i protiv F.K, starog 33 godine iz sela Lušnje koji je bio u društvu Leke i koji je pružao otpor.

Dodaje se da su na licu mjesta pronađeni dokazi, kao i neeksplodirana naprava.

Ranije danas, policija je saopštila da je pored Leke uhapšeno još osam osoba povezanih s bacanjem suzavca na Bregovićevom koncertu, a na licu mjesta pojavili su se video snimci osoba koje odmah bacanja suzavca bježe sa lica mjesta.

Bregović je održao koncert na festivalu Bir fest uprkos brojnim zahtevima uoči njegovog održavanja da se on odloži zbog navodnih prosrpskih stavova muzičara, posebno protiv Kosova.

Koncert je održan uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca, uz stroge mere bezbjednosti, a na objezbeđenju koncerta bilo je angažovano više od 200 policajaca, od kojih je većina bila oko bine, dok su ostali bili raspoređeni na glavnim gradskim ulicama.