U Srbiji se godinama prožimaju različite kulture,običaji i vjere koje mnogim parovima nisu predstavljali problem.

Ovoga puta, potpuno drugačije kulture, dvije različite zemlje, zapravo kontinenta, uspjeli su da se sjedine.

Musa Mnisi iz Južnofričke Republike i Aleksandar Radovanoivić iz sela Toponica kod Požarevca rekli su sudbonosna da i stavili tačku na različitost.

Mlada i mladoženja upoznali su se na privremenom radu na kruzeru.

Ljubav se rodila iz prijateljstva i kolegijalnosti. Međutim, kovid pandemija razdvojila je ovaj par, a upravo tada je Musa shvatila da je u drugom stanju.

Zbog restrikcija koje su pogodile čitav svijet i ograničena putovanja, Musa se porodila se u Južnoafričkoj Republici, ali je u Srbiju stigla prvim avionom, odmah nakon ponovnog uspostavljanja letova. Od tada su postali nerazdvojni.

"Ta razdvojensot kao da nas je još više spojila. Veoma je zanimljivo kada se spoje dvije kulture, nas dvoje odlično funkcionišemo i uklapamo se u različite svjetove. Moji je prihvatili odmah, kao i mene njeni", rekao je Aleksandar za "RTS".

Kao i što dolikuje, prvi sljedeći korak bila je svadba i to ne bilo kakva. Imajući u vidu da je ova svadba podrazumijevala spajanje dvije kulture - prilagođavanje i usaglašavanje raznovrsnih  običaja, bilo je neophodno, kako bi se na najbolji način ispoštovale tradicije čina vjenčanja oba naroda.

Mladini svatovi došli su iz daleka, a nisu bili ni svjesni koji ih sve naši običaji čekaju. Međutim, vrlo dobro su se snašli.

Afrikancima se najviše sviđala srpska rakija i kuhinja, a brzo su naučili i da igraju naše kolo.

"Nismo navikli na ovoliko hrane, ali sad je već kasno. Rakija ima stvarno poseban ukus, nije sličan nijednom piću koje sam do sada probao. Dočekani smo srdačno, osjećamo se kao kod svoje kuće", rekao je mladin brat, koji je svim srcem podržao svoju sestru.

Sa druge strane, srpska porodica je ponijela afričku tradicionalnu narodnu nošnju, a izveli su i njihov narodni ples.
Mlada je zbog ljubavi prešla u pravoslavnu crkvu, a krstila je i sina iz prvog braka.

Tokom crkvene ceremonije vjenčanja Muse i Aleksandra krštena je i njihova kćerka, Danica.