Švajcarska fondacija „Ešertek“ će finsirati projekat energetske efikasnosti objekta Gradske uprave u Trebinju ukupne vrijednosti 327.000 franaka, od čega će Švajcarska direktno izdvojiti 150.000 švajcarskih franaka, a ostatak sredstava obezbijediće Vlada Republike Srpske, rečeno je nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Luke Petrovića i ambasadora Švajcarske u BiH Andre Rauber Zakser.



„Na ovaj način modernizovaćemo našu gradsku kuću, opremiti je modernim sistemima koji će doprinijeti energetskoj efikasnosti. Švajcarska ambasada učestvuje u realizaciji više projekata u BiH, a danas smo ambasadorki Švajcarske prestavili i razvijanje „Smart sitija“, sa svim procedurama koje je potrebno uvesti“, rekao je gradonačelnik Luka Petrović.
Ambasadorka Švajcarske u BiH Andre Rauber Zakser podsjetila je da je Švajcarska u Trebinju angažovana kroz projekat JEP – zapošljavanja mladih, kao i da je njihova ambasada podržala rad Centrar za mentalno zdravlje.
„Pozdravljam težnje Grada Trebinja da postane „Smart siti“- pametan grad, a razgovarli smo i o realizaciji više projekata“, rekla je Andre Rauber Zakser.
Ambasador Švajcarske Andre Rauber Zakser prisustvovaće na projekciji švajcarskog filma „Božanski poredak“ i učestvovati u panel diskusiji o pravima žena, koji će večeras biti priređeni u Kulturnom centru Trebinje.
Radio Trebinje