U Crnoj Gori vjerujući narod nastavlja borbu za svetinje uz molitve za spas od virusa korona i zakona koji je prijetnja imovini Srpske pravoslavne crkve. Fejzbuk status Boška Vukićevića iz Nikšića izazvao je veliku pažnju na društvenim mrežama.

To je poziv za nastavak mirnih protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji Mitropolija crnogorsko- primorska zove zakonom protiv Pravoslavlja. Ovaj Zakon je krajem prošle godine usvojila crnogorska Skupština. Status Boška Vukićevića prenosimo integralno.zvona-crna gora.jpg

"Poštovani prijatelji, braćo i sestre, na osnovu mnogih sugestija koje smo dobijali ovih dana, predlažemo da od večeras od 18:45 do 19:00, a nadalje svakog četvrtka i nedjelje od 19:00 do 19:15, svako izađe na svoj balkon, prozor ili ispred kuće. Uzmite vaše ikone u ruke, upalite svjetla na telefonima, upalite lampe i pustite zvuk crkvenih zvona na telefonima ili neku prikladnu duhovnu muziku.

A najbolje od svega je da u to vrijeme pustite radio Svetigoru (sa telefona, blutut zvučnika ili običnih zvučnika).

Pa da tako u miru stojimo 15 minuta kako bismo se pomolili za spas od koronavirusa i od ovog nakaradnog zakona. Na ovaj način bismo održali duh litija koje su privremeno obustavljene, a na koje smo svi tako ponosni, pokazali bismo našu istrajnost a ne kršimo nikakve zabrane.

SVAKA KUĆA CRKVA!!!!

Šaljite nam vaše snimke i fotografije kako se na ovaj način borite protiv koronavirusa i nakaradnog zakona. Naši crkveni velikodostojnici nemaju ništa protiv ove mirne i plemenite akcije!

Pošaljimo u svijet novu sliku naše pravedne borbe, ovaj put protiv dva zla, kao i sliku naše odlučnosti da istrajemo."